marți, 23 iunie 2015

Supravegherea video poate sa scada din costurile asigurarii pentru casa

Asiguratorii tin cont de foarte multe detalii in momentul in care stabilesc pretul pentru asigurarea unei case. Daca la masina este simplu, contand elemente stabilite deja, cum ar fi varsta autovehiculului sau capacitatea cilindrica, la case este mult mai complicat. Inainte de a se stabili care este suma asigurata, un expert al asiguratorului trebuie sa verifice cu atentie fiecare parte a casei si sa isi dea seama care sunt riscurile la care este supusa. Conteaza zona unde este construita, anul in care este construita, materialele din care este facuta si evident, valorile care se afla in casa si in jurul ei.
Un factor de care putini oameni tin cont, dar care poate sa aiba o importanta majora pentru asigurator, este reprezentat de supravegherea video.

Cum poate si de ce influenteaza supravegherea video pretul asigurarii?

Exista mai multe motive pentru care asiguratorii prefera casele supravegheate video, carora le ofera un pret mult mai bun:
  • Sunt mult mai sigure. Riscul de a se intampla un eveniment neplacut, cum ar fi un furt, este mult mai mic;
  • Contin intotdeauna dovezi. In cazul in care se intampla ceva, exista mereu dovezi care sa arate tot ceea ce s-a intamplat. Astfel, in cazul unui furt, hotul poate fi prins mai usor, iar paguba este platita de el, nu de asigurator, sau cel putin , asiguratorul are o parghie si poate da in judecata persoana vinovata;
  • Elimina riscul de daune provocate intentionat. S-au intalnit destule cazuri in care proprietarii si-au provocat daune cu scopul de a obtine despagubiri din partea asiguratorului. Niste camere de supraveghere elimina din start acest risc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu