vineri, 29 mai 2015

Locuri unde camerele de supraveghere sunt strict necesare

Ne ferim tot timpul de faptul ca ar pute cineva sa ne violeze intimitatea, supraveghindu-ne in orice loc in care suntem. Pe de o parte este un lucru cat se poate de justificat, in conditiile in care nimanui nu ii place sa fie urmarit. La fel ca si amprentarea sau urmarirea telefoanelor, camerele de supraveghere sunt un motiv de frustrare pentru un cetatean care se simte corect . 
Cu toate astea, instalarea unor camere supraveghere in anumite locuri, poate sa reprezinte un beneficiu major pentru societate si pentru siguranta cetateanului. In ultimii ani, camerele de supraveghere au inceput sa fie prezente peste tot iar acest lucru este cat se poate de justificat. Evident, exista si abuzuri, insa acestea nu sunt atat de mari precum s-ar crede.


Care sunt locurile unde sunt strict necesare camerele de supraveghere?


Evident, exista locuri unde este o nevoie mare de astfel de solutii si locuri unde nevoia nu este atat de arzatoare. Iti prezentam, asadar, cateva locuri unde cu siguranta vei descoperi camere, daca nu acum, in cel mai scurt timp:

  • La tine acasa. Daca nu ai inca un sistem de supraveghere video acasa, ar trebui sa te gandesti din ce in ce mai mult la acest aspect. Utilizarea casnica este din ce in ce mai prezenta, iar cei care opteaza pentru o astfel de solutie se simt mai in siguranta si au un control mai bun asupra proprietatii. Neinstalarea unui sistem de supraveghere video acasa nu face decat sa creasca riscul de spargere, in conditiile in care sunt din ce in ce mai multe case supravegheate, iar hotii le vizeaza pe cele nesupravegheate;
  • In marile intersectii. Daca ai iesit pe strada, ai fost deja filmat de cel putin 10 camere de supraveghere . Marile intersectii sunt dotate cu zeci de camere, in asa fel incat autoritatile sa poata detine controlul total. Partea buna este ca in intersectiile unde sunt camere de supraveghere, rata de infractionalitate este foarte mica.
  • In centrele comerciale si in magazine. Cu greu mai gasesti un magazin care sa nu fie dotat cu o camera de supraveghere. Acest lucru este posibil datorita pretului din ce in ce mai mic al acestor camere si datorita eficientei uriase pe care o genereaza un sistem de supraveghere . Comerciantii pot avea control total asupra marfii, pot avea un istoric asupra lucrurilor care s-au intamplat in magazin si isi pot supraveghea indeaproape angajatii, chiar daca sunt plecati la mii de km distanta.
  • In scoli, licee si facultati. Institutiile de invatamant sunt si ele extrem de importante, asadar, s-ar putea sa descoperi o multime de camere de supraveghere care vegheaza la siguranta studentului.
Indiferent ca sunt bune sau ca nu sunt bune camerele de supraveghere, pana la urma, realitatea este ca exista, asadar, putem doar sa extragem partile cu adevarat bune din ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu