luni, 11 mai 2015

Alegerea celui mai bun DVR

DVR-ul este sufletul unui sistem de supraveghere video. Acesta reuseste sa preia, sa prelucreze si sa redea imaginile filmate de catre camerele de supraveghere, fiind extrem de important pentru intreg ansamblul. Exista mai multe tipuri de DVR-uri, evidentiindu-se cele standalone, adica dedicate special scopului de a prelua imaginile si cele de tip PC, care sunt de fapt computere cu o placa speciala pentru camerele de supraveghere.
Cum alegi cel mai bun DVR de pe piata?
Daca trebuie sa achizitionezi un DVR si vrei sa achizitionezi cea mai buna varianta, atunci trebuie sa tii cont de mai multe criterii. Unul dintre principalele criterii este compania care a fabricat DVR-ul. Este un lucru daca optezi pentru un DVR dahua si altul daca alegi o solutie no name, care nu spune nimic. Chiar daca solutia no name este mai ieftina, riscul pe care ti-l asumi achizitionand-o este mult mai mare.
Numarul de canale video si audio este si el esential in alegerea dvr-ului. Poti alege un DVR cu 4 canale, care este cel mai simplu DVR, sau poti alege pentru mai multe canale ( 4, 8, 16 sau 32). De asemenea, poti alege un DVR 16 canale audio. 
In functie de tipul DVR-ului, intrarile pot sa fie analogice sau IP. Decizia asupra unui anumit tip de intrare poate sa fie foarte dificila, deoarece ambele ofera atat avantaje, cat si dezavantaje. Este indicat sa citesti mai multe despre DVR pe WIkipedia sau pe alte site-uri cu informatii utile. In felul acesta, poti sti cam ce ar trebui sa alegi.
Daca optezi pentru intrari analogice te poti bucura de un pret mic si de usurinta instalarii, insa s-ar putea sa nu ai exact calitatea de care ai nevoie. DAca optezi in schimb pentru IP, atunci te poti bucura de o transmisie digitala fara pierderi. Prin camerele IP, poti urmari tot ceea ce se intampla in zona supravegheata de oriunde, direct prin transmisie prin internet. Cu siguranta este o solutie pe care trebuie sa o iei in considerare.
Pe langa aceste criterii exista si alte detalii de care trebuie sa tii cont. Spre exemplu, trebuie sa tii cont de compresia video pe care o face DVR-ul, de spatiul ocupat de imagini pe HDD sau de rezolutia pe care o are fiecare imagine inregstrata.

Este bine sa alegi un sistem de supraveghere video care sa iti poata oferi cat mai multe beneficii, dar care sa coste cat mai putin. Daca nu crezi ca te descurci in alegere, cel mai bine este sa optezi pentru informatii din partea magazinului pe care il alegi, sau pur si simplu sa te informezi de pe forumurile si blogurile de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu