miercuri, 29 aprilie 2015

Supravegherea de calitate cu camere de supraveghere PTZ

Daca vrei sa supraveghezi un spatiu de dimensiuni mari, insa nu poti sa folosesti mai multe camere, fie din lipsa spatiului destinat acestora, fie din lipsa bugetului, atunci poti alege un sistem de supraveghere cu camere PTZ ( Pan Tilt Zoom). Aceste camere de supraveghere sunt cele mai flexibile si datorita bratului cu care sunt echipate pot fi montate in orice pozitie si pot fi controlate de la distanta. Astfel, pot supraveghea o zona foarte mare, fara sa isi schimbe pozitia. In plus, camerele PTZ au functia de zoom, care iti va permite sa te concentrezi asupra unei anumite zone si sa modifici pozitia lentilei, de la distanta. In plus, tot de la distanta, poti sa modifici si pozitia camerei pe doua directii de miscare.
Poti opta atat pentru camere de supraveghere PTZ analogice, cat si pentru camere de supraveghere digitale, cu rezolutii diferite, in asa fel incat calitatea imaginii sa fie cat mai buna.
In cazul camerelor PTZ analogice, rezolutia este masurata in linii TV, in timp ce in cazul camerelor de supraveghere IP, rezolutia este masurata in pixeli. Evident, cu cat este mai mare numarul de linii tv si cu cat este mai mare rezolutia in pixeli, cu atat imaginea este una de o calitate mai buna.
In cazul transmisiei digitale, exista doua standarde prin care camerele PTZ pot transmite imaginea:

  •  Standardul IP. Vine de la Internet Protocol si permite camerelor PTZ sa transmita imaginile prin cablul UTP. Camerele PTZ de tip IP permit transmisia de imagini direct pe internet, fara sa fie nevoie de un DVR pentru asta.
  •  Standardul SDI. Vine de la Serial Digital Interface. Camerele de tip SDI transmit imaginea printr-un cablu coaxial, asemanator cu cel de la camerele analogice, doar ca imaginea are o calitate mult mai buna, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Aceste camere de supraveghere pot oferi imagini de inalta definitie, cu rezolutii de pana la 1920 x 1080.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu