luni, 20 aprilie 2015

Statistici care te vor face sa achizitionezi un sistem de supraveghere video

Daca te intrebi care sunt sansele ca un hot sa gaseasca interesanta casa ta si sa incerce sa o sparga, cativa cercetatori au gasit raspunsul. Se pare ca doar in Statele exista nu mai putin de 4 spargeri pe minut, asadar, riscul este substantial. Cu toate astea, casele care au instalate sisteme de supraveghere video sau sisteme de siguranta, risca mult mai putin.
Conform statisticilor facute de o universitate din Carolina, s-a ajuns la urmatoarele concluzii, deloc de neglijat:

  • Aproximativ 60% dintre hoti folosesc forta pentru a intra intr-o casa. Surprinzator, din restul, 30 % intra in casa pentru simplul fapt ca gasesc o usa deschisa sau un geam deschis. Asta duce la concluzia ca, de departe, cea mai buna siguranta este data de preventie. Ori de cate ori pleci de acasa, sau chiar si atunci cand esti acasa, este bine sa inchizi usile si geamurile la care nu ai un acces imediat.
  • Majoritatea hotilor incearca sa determine, inainte de a da o spargere, daca tinta lor este supravegheata cu un sistem de supraveghere video. Casele care dispun de un astfel de sistem, sunt evitate, de cele mai multe ori.
  • 33% dintre hoti intra in casa pe usa din fata, asadar, aceasta trebuie sa fie cea mai bine supravegheata si pazita. Asigura-i incuietori de cea mai buna calitate, supraveghere video si alarma, in asa fel incat accesul sa fie imposibil.
  • 25% dintre hotii care indraznesc sa intre intr-o casa supravegheata video sau dotata cu un sistem de alarma, incearca sa taie firele, asadar, ai putea lua in considerare un sistem de supraveghere wireless.
  • Este foarte comun ca un hot sa incearca sa dea spargerea in aceeasi casa, de mai multe ori. Asadar, nu este bine sa te culci pe o ureche, crezand ca daca ai fost odata atacat de hoti, acest lucru nu se va mai intampla. Pe de o parte este si normal sa se intample asa, in conditiile in care cunoaste deja casa si stie unde sunt bunurile si valorile. Daca ai fost victima unei spargeri, ai mult mai multe motive sa iti instalezi un sistem de supraveghere video.
  • Doar 13 % dintre spargerile care au loc in case isi gasesc o rezolvare, asadar, nu te poti baza pe faptul ca va prinde politia hotii. Singurul care poate sa faca ceva in acest sens esti tu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu