luni, 2 februarie 2015

Care sunt beneficiile unui sistem de control acces

Nevoia de securitate si automatizare a dus la aparitia sistemelor de acces. Acestea permit accesul persoanelor autorizate intr-o anumita incinta in timp ce altora il blocheaza. Un asemenea sistem de control acces poate oferi acces pe nivele in functie de niste reguli prestabilite.
Sistemele de acces, integreaza in general si functia de pontaj, asadar vorbim despre sisteme de acces si pontaj.
Sistemele de control acces si pontaj sunt folosite de o buna perioada de timp de catre firme, corporatii sau institutii, insa in ultima vreme astfel de necesitati au inceput sa se simta si in uzul casnic, astfel acest segment a inceput sa capete importanta din ce in ce mai mare pentru producatori care gandesc aparatele in asa fel incat sa atinga toate necesitatile.
Tehnologii folosite pentru acces in cadrul unui astfel de sistem sunt diversificate. Totusi cea mai des intalnita este aceea pe baza de cartela de proximitate. Alte sisteme ar mai fi accesul pe baza de tag de proximitate, scanare amprenta, citirea retinei sau cod numeric de acces.Un sistem de control acces performant poate cuprinde nu doar una din tehnologiile de acces enumerate mai sus ci chiar doua sau mai multe.
Sa vedem cum functioneaza sistemul de acces si pontaj.
Sistemul de acces este alcatuit din patru componente principale: cartelele de acces, centrala principala de control acces, cititoarele si cel putin o usa, bariera sau poarta de acces.
La anumite usi sau intrari sunt instalate aparatele de acces iar atunci cand cineva doreste accesul in incinta trebuie sa foloseasca cardul, codul de acces sau sa puna amprenta pentru citire. Astfel doar persoanelor autorizate li se va garanta accesul. Accesul poate fi facut si pe baza de turnicheti, in general acesta fiind sistemul cand pontajul este sarcina principala pentru care sistemul de acces a fost achizitonat.
Setarile sistemului de acces permit restrictionarea in functie de locatie dupa nivelul de acces si chiar de ora si data.
Utilitatea sistemului de acces in marile companii este foarte mare. Pot restrictiona accesul in anumite birouri sau la anumite etaje angajatilor, garantand astfel o securitate excelenta si protectie impotriva sabotajului sau spionajului.
Sistemele de acces beneficiaza de softuri de manageriere care tin evidenta zilelor cand un anumit angajat a sosit la munca si a orelor petrecute de acesta la birou. Astfel eficacitatea angajatilor va creste, nefiind posibil "saltul" peste orele de program cum se mai obisnuieste la noi in Romania. Softul ofera statistici detaliate in timp real precum cate persoane se afla la moment in cladire si pozitionarea acestuia dar si cuantificarea intarzierilor la program dintr-o luna intreaga pentru fiecare angajat in parte sau luati laolalta.
Un sistem de acces profesionist ar trebui sa fie proiectat de specialisti respectand standardele europene si legislatia in vigoare si totodata oferind o eficacitate sporita.
Disponibilitatea pe piata a sistemelor de acces si pontaj este imensa. Puteti alege dintr-o gama larga de modele la preturi in functie de necesitatile fiecaruia.

Fie ca planuiti instalarea unui sistem de acces acasa pentru uz rezidential sau la birou pentru afacerea dumneavoastra, recomand o asemenea achizitie cu toata increderea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu