miercuri, 21 ianuarie 2015

Sistemele de supraveghere video cele mai ieftine nu sunt intodeauna cea mai buna varianta



Se stie de cand lumea ca pretul mare nu garanteaza calitate. In cazul sistemelor de supraveghere video exista totusi si reversul medaliei. Un sistem de supraveghere video ieftin nu este intotdeauna o varianta buna.
Idee pe care merg cei mai multi atunci cand achizitioneaza un sistem de supraveghere este aceea de a cheltui cat mai putin deoarece este improbabil sa fie calcati de hoti sau sa existe evenimente neplacute care sa necesite vizionarea inregistrarilor. Si daca totusi exista? Daca totusi se intampla ce e mai rau? Nu ti-ai dori ca imaginile captate sa fie de cea mai buna calitate si sa-ti rezolvi problema? Raul trebuie pus intotdeauna inainte! Mai bine platesti acum un pret mai mare pe un sistem de supraveghere care sa-si merite banii decat sa platesti putin pe un sistem care nu ajuta la nimic si sa regreti mai tarziu.
Sistemele de supraveghere ieftine, de cele mai multe ori sunt fie de calitate indoielnica sau integreaza foarte putine functii, fiind bune cel mult pentru uzul domestic.
Un sistem de supraveghere video de calitate te va face intotdeauna sa scoti ceva banuti din buzunar, dar macar stii ca acesta isi merita banii si isi amortizeaza investitia in timp "tinandu-ti spatele acoperit" in caz de evenimente neplacute.
Sa nu fiu inteles gresit, nu spun ca trebuie sa arunci bani in stanga si in dreapta atunci cand vine vorba de achizitia sistemului de supraveghere si componentele acestuia. Trebuie sa existe un echilibru perfect intre pret, calitate si necesitatile obiectivului supravegheat. Daca reusesti sa gasesti acest echilibru, atunci alegerea si achizitionarea sistemului va fi floare la ureche.
Pararea mea este ca cel mai bun lucru de facut pentru cei fara nici un pic de experienta in structurarea unui sistem de supraveghere este sa apeleze la o firma de specialitate sau un om avizat. Acestia vor creea sistemul exact dupa cerintele si necesitatile clientului gasind cel mai bun raport intre calitate, functionalitate si pret.
O astfel de decizie se poate dovedi mult mai inteleapta si totodata mai ieftina decat achizionarea unui kit de supraveghere ce trebuie doar instalat, desi la o prima vedere poate parea invers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu