sâmbătă, 13 decembrie 2014

Camere auto ieftine



Camerele video auto sau camerele de bord cum mai sunt numite, incep sa castige teren si in randul soferilor din Romania.
Am observat ca multi soferi utilizeaza aparatura conventionala video/foto pentru a capta imagini de bord din interiorul masinii. Cei mai multi fac acest lucru probabil in lipsa unei documentari prealabile. Folosind un astfel de sistem, pe langa autonomia scazuta si pretul de achizitie ajunge sa fie un mare dezavantaj, fiind destul de ridicat. La un calcul simplu, un aparat video/foto compact cu specificatii minime la un pret de 200 lei impreuna cu suportul de bord (care de cele mai multe ori este de calitate indoielnica), cel putin 70-80 lei, ajungem la un pret de achizitie de aproape 300 lei, pret la care se pot achizitiona aparate DVR auto dedicate cu toate accesoriile incluse! Iar faptul ca aparatura dedicata va fi intotdeauna mai buna si mai eficienta decat orice improvizatie cred ca este destul de clar pentru oricine.
Am selectat pentru voi doua modele de camere auto ieftine, si cu un raport calitate / pret foarte bun in acelasi timp!
Prima optiunea este Camera auto AMVI CR17 care acopera exigentele celor mai multi soferi, avand caracteristici foarte bune la un pret minim de doar 93 lei!
Camera AMVI CR17 poate ajunge pana la 9 ore de functionare continua avand o baterie de 1000 mAh ce necesita o incarcare de 4 ore. Nu dispune de memorie interna insa are slot pentru card de memorie SD, suportand carduri de pana la 32 GB.
Rezolutiile de inregistrare  sunt 1920x1080, 1280x960, 720x 480 sau 640x480 in fisiere de tip AVI cu compresie in H.264, oferind astfel standarde inalte la capitolul calitate si spatiu minim de stocare. AMVI CR17 este capabila sa faca si fotografii, oferind astfel o functionalitate in plus fata de alte modele. Fotografiile sunt facute la o rezolutie maxima de 1920x1080.
Transferul fisierelor se poate face prin cablul USB inclus in pachetul de achizitie al camerei auto AMVI CR17. Pachetul mai cuprinde ca si accesorii incorcator auto si suport de prindere a aparatului pe bordul sau parbrizul autoturismului.
Singurul minus pe care l-am gasit acestui model de camera auto este ca nu dispune de microfon pentru captarea sunetului, fiind totusi un inconvenient peste care se poate trece tinand cont ca vorbim de o camera auto de bord.
Camera auto AMVI CR41 este deasemenea un produs cu pret accesibil (269 lei) si specificatii ridicate. Modelul AMVI CR41 este capabil sa redea imagini Full HD la rezolutii ajustabile intre 1920X1080 si 848X480, captand pana la 30 cadre pe secunda cu o rezolutie a senzorului de 12 MP.
Imaginile pot fi redate direct pe un motnitor mare prin intermediul sloturilor USB si HDMI, asadar un mare plus la capitolul conectivitatii chiar si fata de alte modele mult mai scumpe.
Spre deosebire de modelul anterior, DVR-ul auto AMVI CR41 dispune si de microfon incorporat captand astfel imagini cu sunet de inalta calitate. Camera dispune si de optiunea de a opri inregistrarea audio, astfel incat autonomia bateriei sa creasca si spatiul de stocare sa fie mai mic.
Inregistrarile vor fi facute la un unghi de 120 grade, in format AVI, fiind impartite in fisiere de 5, 10 sau 15 minute, si stocate pe un card SD de maxim 32 GB care nu este insa inclus in pachet.
Pachetul include cablu HDMI, cablu USB, AV, incarcator auto, manual de instructiuni, saculet protector si sistem de prindere pe bord sau parbriz.
Sperand ca recomandarile de camere auto ieftine facute mai sus sa va fi convins la o astfel de achizitie nu ramane decat sa va urez drumuri cat mai bune si fara evenimente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu